tisdag 12 juli 2016

Semester: Ekenäs & Helsingfors

Trappa i Ekenäs

I förra veckan inledde jag min semester. Jag har träffat Mima några gånger tidigare i Vasa och innan dess har vi läst varandras bloggar, chattat på fb och diskuterat Avon, hon är också skönhetskonsulent. Ni vet när man träffar någon ny människa och det känns som om man har känt varann hela livet? Exakt så känns det med Mima :D Jag hade också planer på att besöka Helsingfors, så det fick bli det på samma gång. Här kommer ett långt inlägg och bildbomb!

Korv Görans i Ekenäs

När jag kom fram på onsdagen sken solen.
Alla dagar har det varit varmt och vackert väder. Mycket tacksamt, jag använde jackan en kväll. Både Mima och jag håller på med Avon, bloggar om skönhetsprodukter och är beauty-addicted så de få gånger det var tyst var när vi åt eller sov :D Så vill jag också tacka Finlandssvenska Bloggare gruppen på facebook - det är verkligen här man kan få nya vänner och kontakter. Vi fixade tortillas, åt gott och föberedde oss inför två dagar i Helsingfors.

Turist javisst i Ekenäs

Jag hade redan inplanerat några ställen jag ville besöka, bl.a Stockmann, Sokos, New Yorker, Make Up Store och Make Up Forever. I mat/dryck väg var det Starbucks och Hardrock Café som jag ville besöka. Under torsdagen och fredagen gick vi i flera butiker och kollade mest på olika skönhetsrelaterade produkter och blev överförtjust i en del :) Handen hade fått en del swatchande haha! Jag måste verkligen ge tummen upp för Make Up Store bredvid Stockmann för sin fantastiska betjäning - jag minns inte när jag senast fått så bra betjäning med sminkprodukter. All beautyshopping kommer i ett skilt inlägg. Hittade också några plagg på NewYorker.

Frappucino från Starbucks 

Frappucino blev det hela tre gånger på resan. Så gott! Vi åt asiatisk buffé en dag och den andra dagen på Hard Rock Café innan vi åkte mot Ekenäs igen på fredag kväll. Hade gärna besökt Löyly men tiden blev ändå knapp. Nästa gång istället. Det var riktigt god mat på Hard Rock Café och jag gillade också själva stället. Mätt och belåtna rullade man typ till tåget.

Hardrock Café

På lördagen så var det passligt nog Cityloppis i Ekenäs! Solen sken och på loppiset hittade jag två par Adidas leggings för 5€/st. Besökte några mindre butiker och avslutade med Pappagallo glass. Mums!
På kvällen så blev det Rock & Blues festival samt ett besök till Santa Fe där Geir Rönning uppträdde. Var jätteroligt att få träffa Sallu också. Jag var senast till Ekenäs för 10 år sen, när sambon var i militären. Så fin sommarstad, kommer gärna igen.

Cityloppis

När jag var på Idol i Jakobstad 2011 så var Geir Rönning också där, roligt med program helgen man råkade vara här. På söndag blev det hemresa och några dagar kvar av semestern som spenderas i lugn och ro. Tack ännu en gång Mima, det var en rolig del av semestern! Och tack ni som har orkat läsa ända hit :D3 kommentarer:

 1. Åh väntar ren nu på inlägget där du visar upp sminket du köpte :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kommer snart :D Stay Tuned!

   Radera
 2. aaaaw tack för att du var här och hälsade på! Kändes så tomt på söndagen sen! Haha, rullade till tåget- den var bra! :D har mitt internet tillbaka så skall troligtvis själv lagga upp mina mac inköp imorgon! :D

  SvaraRadera